Antalya Arabulucu | Antalya Avukat | EFE Hukuk Bürosu
Antalya Arabulucu
Müvekillerimize karşılaştıkları hukuki uyuşmazlıklarda en etkili hizmeti doğru şekilde sunarken hukuktaki gelişmeleri ve yeni yasal düzenlemeleri takip ederek hukuki alanda uygulamaktayız.
Antalya Avukat | Antalya Arabuluculuk |EFE HUKUK
Çalışma Alanları
Gayrimenkul Avukatı
Gayrimenkul Hukuku alanında hizmet veren Avukatlarımız ile yanınızdayız.
Ceza Avukatı
Ceza Hukuku alanında hizmet veren Avukatlarımız ile yanınızdayız.
Miras Avukatı
Miras Hukuku alanında hizmet veren Avukatlarımız ile yanınızdayız.
Ticaret Hukuku
Ticaret Hukuku alanında hizmet veren Avukatlarımız ile yanınızdayız.
Sigorta Hukuku
Sigorta Hukuku alanında hizmet veren Avukatlarımız ile yanınızdayız.
Bilişim Suçları
Bilişim Suçları ve siber suçlar alanında uzman avukatlarımız ile yanınızdayız.
Tüketici Avukatı
Tüketici hakları ve sorunlarınız için yanınızdayız.
Aile ve Boşanma
Aile Hukuku alanında hizmet veren Avukatlarımız ile yanınızdayız.
İcra Avukatı
İcra ve Takip alanında hizmet veren Avukatlarımız ile yanınızdayız.
AYM Bireysel Başvuru
Anayasa Mahkemesine Bireysel başvuru hizmeti veren Avukatlarımız ile yanınızdayız.
İdare Hukuku
İdare hukuku alanında hizmet veren Avukatlarımız ile yanınızdayız.
Ağır Ceza Avukatı
Ağır Ceza davaları alanında hizmet veren Avukatlarımız ile yanınızdayız.
“Hukuki alanda her konuda bize danışmaktan çekinmeyin.“
Vekaletname Nasıl Verilir ?
Vekaletname Çeşitleri
Ülkemizde Vekaletname Noter aracılığıyla verilir. Vekalet verecek olan kişiler vekalet verilecek olan avukatın bilgilerini ve kimliğini yanında bulundurulmalıdr. Daha sonra vekalet verecek olan şahsa hangi konularda vekalet verecek olduğu sorulur ve vekalet verilecek olan konular tek tek eklenir. Ardından hazırlanan sözleşme vekalet verecek olan şahsa imzalatılarak birer nüshası noterde kalmak üzere verilir.
– Genel Vekaletname
– Tapuda yapılacak işlemlerle ilgili vekaletname
– Veraset ve intikal işlemlerine ilişkin vekaletname
– Tanıma ve tenfize ilişkin vekaletname
– Gayrimenkul alım ve satımına ilişkin vekaletname
– Boşanma davası açmaya açılmış olan boşanma davasını kabul etme yetkisi veren vekaletname
– İpotek kurmak üzere yetkilendirilmiş vekaletname
– Şirketler tarafından verilen vekaletname
– Şirketlerde hisse devrine ilişkin vekaletname
Arabuluculuk Nedir ?
Antalya Arabuluculuk
Arabuluculuk, günümüzde dostane yollarla uyuşmazlık çözüm yöntemleri içinde en yaygın olarak bilinen ve uygulanan uyuşmazlık çözüm yöntemidir.
Arabulucu, bu süreçte karar veren kişi değildir. Hatta taraflara herhangi bir çözüm de önermez. Taraflar uyuşmazlığı kendileri uzlaşarak çözerler. Arabulucu, tarafların aralarındaki asıl uyuşmazlığı ve menfaatlerini tespit ederek bu konularda tartışmalarını ve çözüm bulmalarını sağlamaya çalışır. Burada taraflar kendi çözümlerini kendileri üretirler ve bunu yaparken birbirlerini anlamaya çalışırlar.
Karşı tarafla aranızda uyuşmazlık çıktıktan ve fakat mahkeme veya tahkime başvurmadan önce arabulucuya gidebileceğiniz gibi mahkemeye dava açtıktan sonra da arabulucuya gidebilirsiniz.
Taraflar arabuluculuk sürecinin sonunda bir anlaşmaya varırlarsa bu anlaşmayı, asıl uyuşmazlık hakkındaki yetki ve görev kurallarına göre belirlenecek olan hukuk mahkemesine ibraz edip, icra edilebilirliğine ilişkin bir şerh verilmesini talep edebileceklerdir. Bu şerhi içeren anlaşma, ilâm niteliğinde belge sayılır. İcra edilebilirlik şerhinin verilmesi, niteliği itibariyle bir çekişmesiz yargı işi olduğundan buna ilişkin inceleme dosya üzerinden de yapılabilecektir. Ancak, uyuşmazlık konusu aile hukukuna ilişkin ise bu işlemler aynı usulle belirlenecek aile mahkemesince ve duruşmalı olarak yapılacaktır. Eğer, davanın görülmesi sırasında arabuluculuğa gidilmiş ise, kuşkusuz ki yukarıdaki iş ve işlemler davaya bakan mahkemece yerine getirilecektir.
Arabuluculuk ancak tarafların serbest iradeleriyle karar verebilecekleri konularda mümkündür. Daha açık bir ifadeyle; kamu düzenini ilgilendirmeyen ve cebri icraya elverişli konularda taraflar arabulucuya gidebilirler. Tarafların sözleşme konusu yapamayacakları konularda örneğin ceza davalarında, nüfus kaydına ilişkin davalarda veya çocukların velayetine ilişkin davalarda arabuluculuk mümkün değildir.
Taraflar arabulucuya başvurmak, süreci devam ettirmek, sonuçlandırmak ve bu süreçten vazgeçmek konusunda tamamen serbesttir. Kendi isteğiniz ile başlattığınız bu süreci yine kendi isteğinizle sona erdirip mahkemeye başvurabilirsiniz.
Taraflar arabulucuyu, Daire Başkanlığımızın resmi web adresi olan www.adb.adalet.gov.tr adresinde yer alan güncel arabulucular listesinden seçebilirler.
Süreç sonuçlanıncaya kadar arabuluculuk sürecinde taraflar, davadan farklı olarak herhangi bir harç yatırmak zorunda olmayıp, tebligat, bilirkişi, tanık ve keşif gibi giderler de ödemezler. Sadece, faaliyet süresine göre arabulucuya, Arabuluculuk Asgari Ücret Tarifesine uyarınca ücret ödenir. Ayrıca, özel bir toplantı yeri vs. gerekiyorsa, bu masrafların ödenmesi gerekir. Taraflar eğer avukatları ile bu sürece katılacaklarsa avukatlarına da ücret ödeyeceklerdir.